pondělí, července 23, 2007

Vybírám novou sestavu

Už mám poměrně dlouho stávající počítač. Ten jsem sice pravidelně upgradoval, ale už se začíná celkově zadýchávat a je třeba provést kompletní upgrade - tedy zbavit se toho součastného za zbytkovou cenu a pořídit si zcela nové PC. Na koupi je ovšem zatím ještě čas. Ten pravý přijde až na podzim tohoto roku, kdy se konečně ukážou nejnovější herní pecky jako Crysis a Call of Duty 4 a konečně přinesou na naše monitory DirectX 10. Pokud taky uvažujete o koupi herního počítače, rozhodně ještě vydržte. V součastnosti v podstatě nevychází žádné pořádné hry, o Dx10 ani nemluvě.

A na čem že v součastnosti funguji:
- Athlon XP 3000+: výborný procesor, ale v dnešní době už zcela nevyhovující.
- Radeon X850XT-256MB: skvělá grafická karta. S přicházejí novou generací her a grafiky rychle umře.
- 2GB RAM: co dodat :o)
- 320+250GB Seagate HDD: místa není nikdy dost.

A co plánuji ke koupi?
- INTEL Core 2 Quad Q6600: 4-jádrový procesor, který byl zlevněn na úžasných 6000,-. Jasná volba, nic lepšího za tuhle cenu (která bude na podzim ještě lepší, neexistuje)
- Asus Commando - ultimátní základní deska s ultimátním vybavením a ultimátní cenou :D. Ovšem na základce se nevyplatí šetřit.
- Asus EN8800GTX/HTDP/768M: Když grafickou kartu pro DX10 tak jedině NVIDIA. I když mám jako firmu raději ATI, její poslední generace karet je jedním slovem PRUSER. Je to škoda, vždycky je lepší, když je na trhu více silných hráčů. Co mi hodně vadí, je součastná cena této karty - 15.000,- s DPH je opravdu hodně, ale do podzimu určitě ještě hodně padne dolů.
- a dál nějaké ty drobnosti jako 2GB rychlé ramky, X-Fi zvukovku atd.

Žádné komentáře: