středa, srpna 27, 2008

IE7 je opravdu báječný prohlížeč

Používám Internet Explorer 7, především v kombinaci s Google Readerem, skvělou RSS čtečkou. Bohužel Reader v nové Opeře nefunguje jak má a dávno přečtené odkazy jsou znovu a znovu označovány jako nepřečtené, což nejen že nepotěší, to přímo nasere.

Teď řeším opravdu groteskní věc. Totální nenažranost IE7 v kombinaci s Readerem na opereční paměť. Mám na počítači v práci 1GB téhle paměti, což na kancelářskou mašinu úplně stačí. JENŽE. V posledních několika dnech se děje něco ďábelského. IE prostě neumí operační paměť průběžně uvolňovat, takže v ní kyne a kyne, asi jako německá selka po čtyřicítce. Co se tedy stane po asi 2-3 hodinkách surfování? Přestane mi v počítači v podstatě všechno reagovat, nejde otevřít ani hloupé nastavení hlasitosti, IE si v paměti zabírá hezkých 320MB!!, - podotýkám, při jedné otevřené záložce, celkové obsazení paměti je na maximu - 1,2GB.

A teď, teprve teď, přijde ta správná groteska. Co se stane, když ukončím IE? Kdo odpověděl, že dojde k uvolnění těch 320MB sice má jisté základy logiky, ale chachá, logika tady dostane pěkně na prdel. No jistě, obsazení operační paměti klesne o celých 680MB.

To jako musím mít nainstalovány tři různé prohlížeče, abych mohl jakž takž na internet?

1 komentář:

Juress řekl(a)...

na moji Operu nemas :)