pondělí, října 02, 2006

2GB RAM jsou pro hraní her nutnost

Nároky na velikost operační paměti stále stoupají a nové programy jsou stále větší žrouti její kapacity. Mezi ty úplně největší patří hry, které jsou doslova nenasytné. Protože se mi naskytla příležitost upgradovat za levný peníz, neváhal jsem a okamžitě si 2x 1GB pořídil.


To se hned ukázalo jako velmi správná volba. Závodní GTR2 si pro sebe bez problému ukousne přes 480MB kapacity, celkově zabraná kapacita paměti pak činila přes 1,25GB. To jsem neměl puštěné žádné další programy (když nepočítám nenáročný QiP a Xfire). Pokud jen pracuji ve Winech a mám puštěny nejzákladnější programy (Winamp, Opera, Word apod.) mám obsazeno přes 700MB RAM. Pokud k tomu přidám ještě vypalování DVD přehoupnu se přes 900MB!!


Pokud budete přemýšlet, co dalšího by se ve vašem počítači dalo vylepšit, rozhodně se zaměřte na operační paměti. A pokud snad máte v součastnosti méně než 1GB, neváhejte a upgradujte hned. Rozhodně nebudete litovat.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

ja litovat rozhodne nebudu ale moje penezenka mozna :-) ... sice si pripadam jak sto let za opicema ale stale prezivam s pravekymi 512 MB :-)) i kdyz posledni dobou docela citelne prestavaji dostacovat ;)

ammoni řekl(a)...

mno 512MB to uz je opravdu smrt... :D, PC je na praci a zabavu, ne na cekani ;)

Anonymní řekl(a)...

ja si rada pockam ;-)))