středa, října 04, 2006

GTR 2

Závodní simulátory moc nemusím, tak už několik dní s touhle hrou válčím. Většinou není na recenzi moc času, šéfredaktor na vás tlačí kdy už to bude, tak se hry, které jsou ne na hodiny, ale dny a týdny hraní moc dobře nerecenzují. A to je případ GTR 2, která je neobyčejně návyková a spousta simulátorových šílenců u ní jistě stráví moře času.

V této souvislosti přemýšlím, jak vlastně recenzi pojmout, aby dala čtenářům GameParku co nejvíc, protože simulátory jsou hodně specificky pojaté hry. Nejdříve kousek odbočím. Většina z vás možná letěla jako pasažéři letadlem, někteří se možná podívali do pilotní kabiny. Jsem přesvědčen o tom, že nikdo z vás skutečné letadlo nepilotoval. A teď si představte, že dostanete letecký simulátor a máte určit, jak kvalitně se autorům převod do virtuální podoby povedl. S GTR 2 je to to stejné, jenom se nevznášíme ve vzduchu. Auta jsou neskutečně silná a ačkoli normálně jezdíme po silnici denně, s těmito sportovními speciály to absolutně nejde srovnávat.

Jak tohle rozřešit? Nakonec velmi jednoduše. 99,9% čtenářů GP nikdy v závodním speciálu neseděla. Je nezajímá, jak dokonale se autorům povedl převod skutečnosti do hry. Je zajímá, jak se jim, jako amaterům co nikdy neseděli v závodní kabině, bude takový simulátor hrát a jestli je bude bavit. A přesně o to jde!!!

Recenzi na Gameparku čekejte koncem tohoto nebo začátkem příštího týdne.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jako hrál jsem demo a simulace nebyla úplně simulovaná do detailu.Když vypneš veškeré pomáhání,tak to připomíná trochu F1 Chalenge,ale simulátor je to nejlepší a zaslouží si 1st position mezi simulátory závodů.