pátek, prosince 08, 2006

Alpha Prime CZ

V průběhu tohoto týdne se mi z Cenegy konečně dostala do rukou finální novinářská verze této nové české hry. Velmi dobré české hry. Sice má některé chyby, které jistě srazí konečné hodnocení (o kterém ještě nejsem rozhodnut), ale jinak převyšují pozitivní pocity nad těmi negativními.

Kdybych měl Alpha Prime charakterizovat, řekl bych že se jedná o Doom 3 po česku, s výraznými prvky Half-Life 2. Engine je na naše poměry vynikající, dokonce bych se nebál použít i slovo úžasný. Celou hru provází nit docela zajímavého příběhu, některé ingame rozhovory nemají chybu. Třeba španělský voják, který mluví srandovní angličtinou je prostě skvělý.

Na řadu ovšem přichází ALE.

Ale hra je jen obyčejná střílečka, přijít do místnosti - vystřílet, někde něco otevřít spustit - vystřílet atd.atd.

Ale je neskutečně obtížná. I na jednoduchou obtížnost je to docela boj. Sám hraji na normal a občas mívám velké problémy, prakticky žádnou místnost, kde je více robotů nejsem schopen dobít napoprvé. To je velká chyba. Sám se pokládám za zkušeného hráče FPS, ale abych měl takové problémy přežít už se mi dlouho nestalo. Pro lidi, kteří nemají s hrami moc zkušeností je to v podstatě nehratelný titul a to je SAKRA velká chyba. Jak dobře víme, tržby nedělají hardcore hráči, ale masy.

Zatím jsem přibližně v půlce hry, takže na nějaké předběžné závěry je čas. Co můžu říct s jistotou již nyní, rozhodně se nejedná o propadák. Detailní popis jako vždy v recenzi během příštího týdne na GameParku.

Žádné komentáře: