úterý, června 24, 2008

ICQ#:12111 - ICQ System

Pokud používáte nějakého alternativního ICQ klienta, zřejmě se Vám v kontaktech taky objevil nový (nezvaný) host pod názvem 12111. Prozatím není důvod k panice, rozhodně se nejedná o virus, trojan nebo podobnou srandu.

Podle posledních informací jde o oficiální akci výrobce ICQ - firmy AOL. Některým uživatelům už totiž od tohoto kontaktu přišla zpráva s odkazy na stažení poslední verze klienta 6.0. To je zatím vše, co 12111 dělá, ale zřejmě se máme ještě na co těšit.

AOL totiž postupně ukončuje možnost používat klienta 5.1. Třeba naši sousedi na Slovensku už se s tímto klientem nepřipojí a další země prý mají rychle následovat. Dotkne se to i neoficiálních klientů typu qip, Miranda apod.? Osobně bych to považoval za logický krok. Mluvčí ICQ sice nedávno prohlašoval, že počet uživatelů připojujících se neoficiálně je mizivý a prozatím proti nim neplánují žádné akce a tiše je tolerují, ale to nemusí trvat navždy. Já používám už velmi dlouho qipa, k plné spokojenosti a jen nerad bych měnil.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

ě nahaněl stale na icq, nyní mám na icq asi 30 kontaktů a na skype jen asi 3,proto i kdybych chtěla, težko všechny své přátele najednou přemluvim,aby používali msn, nebo něco jineho.Ale icq klient mě rozčiloval už od sameho začátku, přitel začal používat trilliana..Nic proti,ale když jsem poznala Mirandu, věděla jsem že to je přeně pro mě...Ale ejhle dnes přítel našel i v Trillianu ICQ System!Hledala jsem nejví jak mohla na netu a můžu jen říct, že naivita hloupost je u lidí poznat..na 80 procentech stránek se píše jen o viru.A při tom stačí jen projít o pár stránek dál a přímo icq vám napíše, že se o vir nejedná..Šáry

ammoni řekl(a)...

Přesně jak píšeš, lidská blbost je nekonečná a lidi strašně rádi propadají panice :o)
Osobně jsem ICQ6 nikdy nezkoušel, neměl jsem potřebu, 5.1 jsem nemohl vystát podobně jako ty, ovšem Miranda mi taky nesedla.

Na ICQ mám kolem 600 lidí, proto ho prostě MUSÍM používat, k tomu MSN, Skype, Google Talk, Xfire... Radši už toho nechám, začíná to vypadat dost hrozivě :D

Zaprtek řekl(a)...

jo taky me ten System parkrat psal, ale vyuzil jsem funkci QIPu (odebrani sama sebe z kontaktlistu jineho uzivatele) a od te doby ,,se me neozval" :) (mozna to byla jen nahoda)