úterý, února 20, 2007

Dnešní téma: vlna

Dnes se zaměřím na zajímavé "vlny", které by vás mohly hodit do pohody.

Vlna #1 > Radio Wave

Při svých cestách po české republice rád brouzdám po místních rádiích. Jednak uz mám dost některých celostátních stanic, které omýlají to stejné pořád do kola a druhak člověk se mnohdy dozví pěkné libůvky. Tak jsem narazil i na radio Wave. Už jsem o něm slyšel dřív a věděl, že patří do skupiny stanic Českého rozhlasu, konkretně jde o ČR4. Ovšem programovou nabídkou a hlavně stylem hudby se zcela vymyká a pro mě představuje to nejlepší, co jde na rozhlasových či internetových vlnách slyšet.

Co mě opravdu mile překvapilo: pravidelné a velmi zábavné telefonní rozhovory s lidmi s ulice - třeba s bezdomovcem z hlaváku. Hudba na živo přímo ze studia - zpěvák prostě během rozhovoru přidá pár pecek třeba za doprovodu kytary.

Pokud chcete zkusit něco trošku jiného, rozhodně si Rádio Wave nalaďte. Bohužel po rádiových vlnách vysílá jen ve středních čechách na 100,7 FM. Zbytek republiky je odkázán na internet, v kvalitě od 32kbps až po 256kbps.

Vlna #2 > CallWave - sms zdarma
Dnes si ušetřím dlouhé vysvětlování, prostě si nejdřív přečtěte tento článek. Tááák teď už víte, jak zdarma posílat sms na všechny operátory, ALE přes Yahoo! Widget Engine, který se musí zvlášť nainstalovat do PC. To je nepraktické a instalovat ho jen kvůli smskam je nesmysl. Naštěstí i zde existuje druhá cesta, kterou autor článku, z pro mě trochu nepochopitelného důvodu vůbec nezmiňuje.

Takže jak na to? Cesta vede přes Google a jeho upravitelnou osobní stránku. Tu si může každý nastavit na adrese http://www.google.com/ig, není k tomu potřeba ani Google učet, ale s ním je to pohodlnější. Přidání je naprosto jednoduché: na stránce http://www.callwave.com/sms/sms.asp klepněte na "Add Google Gadget" a je to. Pokud chcete záložku přidat k svému učtu, musíte se na něj před tím přihlásit.

Jak to pak vypadá vidíte na obrázku dole. Je to řešení daleko čistší, praktičtější a plně použitelné, ať se k internetu připojíte kdekoliv (pokud Gadget připojíte ke svému G-účtu).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

zdas program real VNC je to daleko lepsi na vzdalenou spravu pcnez ten MICROSOFT shit

ammoni řekl(a)...

Znam ho, bezne ho pouzivam. Jenom nechapu jakou to ma souvislost s tematem o vlnach.