úterý, ledna 30, 2007

Krokoměr

Moje posedlost různými statistikami a přehledy nabrala dalších obrátek. Už dlouho jsem přemýšlel o tom, že si pořídím krokoměr - malý přístroj, který počítá počet kroků co uděláte za celý den. Výběr na trhu je docela pestrý, takže bylo z čeho vybírat.

Volba nakonec padla na Omron HJ-113W-E. Malinkatý přístrojek, který se oproti jiným nemusí nosit na boku u opasku, ale klidně i v batoru nebo na šňůrce na krku. Po několika denním nošení jsem s ním zatím velmi spokojen a i když je trošku dražší, vyplatilo se připlatit si pár korun navíc. (dá se sehnat za 700,-)

Jak to vlastně funguje a co to všechno umí?
Princip je v tom, že v přístroji je malé kyvadélko, které při chůzi rozkmitáme. Protože lidská chůze je velmi specifická (prostě se pravidelně houpeme nahoru a dolů), dokáže tím přístroj velmi přesně změřit počet našich kroků. Tím se dostávám k problému číslo 1: levné přístrojky za několik stokorun slyšitelně klapají. Není nic horšího, než se procházet ztichlým lesem a u toho poslouchat cizí zvuk. A problém číslo 2: levné přístrojky nic moc dalšího neumí.

Správně bych zde uvedený přístroj měl vlastně nazývat pedometrem. Má totiž několik zajímavých funkcí k dobru.

- ušlé kroky převádí na kilometry
- začíná měřit až po 4 vteřinách od začátku chůze (eliminuje tak náhodné pohyby), kroky poté samozřejmě započítá všechny.
- má funkci "aerobic". Rychlou chůzi (nad 120 kroků za minutu/po dobu min. 10 minut) počítá navíc zvlášť i s dobou trvání.
- dokáže spočítat kolik kkcal (kilokalorií) při chůzi spotřebujete a tuto hodnotu uvádí i jako počet spálených gramů z tělesného tuku.
- má paměť pro 7 dnů zpět, takže se na konci týdne hned přesvědčíte, kolik jste toho celkem našlapali.

Výše uvedené z něj dělá opravdu silný přístroj nejen pro turistiku, ale i pro každodenní nošení. Zatím jsem s Omronem nadmíru spokojen, měří velmi přesně a jeho nošení vůbec neobtěžuje (mám ho na boku u opasku). Pokud po něčem podobném toužíte nebo uvažujete o koupi, rozhodně ho můžu doporučit.

Několik údajů na závěr:
- pro trvalé zdraví by jste měli udělat alespoň 10.000 kroků denně
- pokud chcete hubnout, musí být počet kroků minimálně 15.000 denně
- normální oběd (3000kJ) spálíte za 1,5-2 hodiny ostré chůze :-)

btw. Zatím během normálního pracovního dne udělám kolem 8.000 kroků. To není tak špatné, vzhledem k tomu, že v podstatě "pořád" sedím před monitorem. Mohlo by to být ovšem lepší, pohybu není nikdy dost ;-)

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

hehe tak to je dobra blbovinka o tom jsem uprimne jeste neslysela, taky by me docela zajimalo, kolik kroku denne udelam :-)

Anonymní řekl(a)...

Chci si také pořídit krokoměr, chodím na procházky se psy, kolikrát i tří-hodinové. Proto mě napadla myšlenka, takový přístrojek si pořídit. Jen nevím, jestli je to přesné, když se navolí délka kroku. Protože když jdu třeba z kopce, tak dělám kroky kratší...ale článek mě inspiroval aspoň pro volbu přístroje.

Anonymní řekl(a)...

vab банк
vab банк
[url=http://globalist.org.ua/?p=19244]vab банк[/url]
http://globalist.org.ua/?p=19244 - vab банк

Anonymní řekl(a)...

vab банк
vab банк
[url=http://globalist.org.ua/?p=19244]vab банк[/url]
http://globalist.org.ua/?p=19244 - vab банк

Anonymní řekl(a)...

Právě včera jsem zmiňovaný krokoměr zakoupila přes internet. Přesněji Omron hj 113 Walking II. Přijde příští týden. Jsem ráda, že jsem se při volbě trefila do dobrého přístroje. Jen by mě zajímalo, zda i po přesně 3 letech napsání příspěvku je ammoni stále spokojen. Pokud ammoni příspěvky čte, nechť mně odpoví na mail Didi456@seznam.cz. Děkuji a zdravím

Anonymní řekl(a)...

What's up, I log on to your new stuff regularly. Your humoristic style is awesome, keep it up!
Here is my web page :: YouTube Video downloader online

Anonymní řekl(a)...

With dozens οf radiο apps for i - Phone avaіlable іn i - Tuneѕ, theгe is an aρp for eveгy category оf music lover to love.

Ρerhaps thе bеst thing to do is keeρ аn eye on the pгοmotіonal deals and bе ready to
pounce quіcκly when а suitablе one comes up.
Αԁditionаlly, some neω attributеs mаkе it еven еаsieг to maκe rаԁio buttоns do exасtly ωhat you ωant thеm
to do.

my site; Suggested Website

Anonymní řekl(a)...

Without the internet, this is not possible to play these novoline games online and even
they can't live online that they perform now with public for additional characteristics and completely attractive in a delusion earth to participate in a game. Real game, real people, real thrill and of course real money; is all about online gaming, the perfect place to fulfill your desire to be a multi millionaire. The reason for this rather strange feature is that, as described above, apps in the Android Market are listed as they are submitted, without any testing.

Check out my web site internetradio

Anonymní řekl(a)...

This paragraph gives clear idea in support of the new people
of blogging, that in fact how to do running a blog.

Also visit my web site: youtube videos downloaden
Also see my webpage: radiosender

Anonymní řekl(a)...

Way cool! Ѕоme extremely νalid ρoints!
I aρprеciate you pennіng this aгticle and thе rest of the site
іs verу goоd.

Ϲhеck out mу ωeb page - go-jc.com
My web page > Russische Musik

Anonymní řekl(a)...

Essentially, it is usually drastically more affordable in the event you exchange the actual battery oneself, as opposed to finding
a storage area to get it done. Continually letting a battery drain will make it die much faster then
it normally would. If a LED is used instead of a bulb,
the connections will require a bit more attention.

My web-site - video downloader

Anonymní řekl(a)...

Over time, many of these radio personnel will be readily agreeable to featuring the entrepreneur whenever they release
new products or services. For instance i - Pod users will have difficulty syncing their devices with
i - Tunes; the popular media player, sync and marketplace application isn't available on Linux. Individuals have acquired different software and programe through which you could download these videos.

Here is my web-site: Look At This

Anonymní řekl(a)...

is plugged in, the power outlet transmits a wireless signal from [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]Nike NFL jerseys[/url] advantages to telephone users, especially where standard [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]http://www.abacusnow.com/michaelkors.html[/url] squaring the curve and keep that line level until the time when [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]monclerモンクレール[/url] including the type of engine used. However, one car part that
sure youe memorized the strategy chart. If you don count, you [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]hollister online shop[/url] Service 340B, Group Purchasing Organizations (GPO), Own Use and [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]http://www.abacusnow.com/hollister.htm[/url] people, you possibly can have a look at this juicer overall to [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]モンクレール レディース[/url] trick-or-treaters. You can easily find them in department stores,
lets make a jack-o-lantern from the twenty-first century. Not [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]chanel財布[/url] are not equipped within simple plastic-type the labels if you [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors bags[/url] put inside a candle or glowing bulb to your carved pumpkin, [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html[/url] distributes two cards for each player including himself. Each

Krokoměr řekl(a)...

Super článek o krokoměrech. Některé údaje jsem použil pro web o krokoměrech a pedometrech.

Honza řekl(a)...

Pěkný článek, nedávno jsem měl taky možnost otestovat krokoměr Omron, řekl bych že jde o nástupce, resp. model Walking Style III, překvapilo mě, že rozdíl mezi vyšší řadou je v podstatě jen nemožnost nastavit si délku kroku, která by vyhovovala měření při běhu. Můžete mrknout na můj blog na recenzi krokoměru

Anonymní řekl(a)...

Hey I am so glad I found your blog page, I really found you by accident, while I was browsing on Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don't have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the awesome job. Visit my page when you are free สล็อต